Myntamarinerad persika med yoghurt och kanderade mandlar
Serverar: 10 portioner
En superenkel, supergod sommarefterrätt som doftar mynta och vanilj
Ingredienser
1 kruka färsk mynta
2 msk råsocker
6 persikor eller nektariner
1 vaniljstång
6 dl matyoghurt
2 msk florsocker
Kanderade mandlar
2 dl sötmandel
2 msk socker
2 msk vatten
Instruktioner
Börja med kanderade mandlar.
Rosta sötmandel i en torr stekpanna tills de fått färg. Häll på socker och vatten.
Låt allt vatten dunsta bort och mandlarna bli knapriga.
Rör om med trägaffel. Lägg upp på bakplåtspapper och låt svalna.
Mortla myntan och råsockret till en grön röra.
Om persikorna är riktigt söta räcker det med 1 msk råsocker.
Skär persikorna i kuber, vänd ner dem i myntaröran.
Fördela i 10 glas.
Skåra vaniljstången och skrapa ner innehållet i yoghurten, tillsätt florsocker och blanda.
Fördela yoghurten i glasen och toppa med hela eller grovhackade kanderade mandlar.