Myntas bål

Serverar: 8-10 portioner

En festligt frisk bål med smak av mint och citron.

Ingredienser

  • 2 liter vatten
  • 2 st mynta, i kruka
  • 2 st citron, med skal
  • 1,5 dl honung
  • Isbitar efter smak
  • Instruktioner

    1. Börja med att koka upp vatten i en kastrull. Repa under tiden bladen från myntan. Ta undan 5-6 blad till garnering. Lägg resterande blad i en skål.
    2. Skölj citronerna noga i ljummet vatten och skär dem i tunna skivor.
    3. Lägg citronskivorna i skålen och häll över kokande vatten. Rör i honungen. Låt stå i kylskåp ca 1 timme.
    4. Sila drycken och tillsätt rikligt med isbitar.
    5. Skär de sparade myntabladen i tunna stimlor och blanda ner dem i bålen. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Sommarbål till festen
    Vad är en sommarfest utan det fruktiga, färggranna, somriga bålet? Har...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben