Nästan sockerfri sockerkaka

Serverar: 10 portioner

Ingredienser

  • 1 msk smör
  • 1 msk ströbröd
  • 4 st ägg
  • 1,5 dl suketter strö (eller annat sötningsmedel)
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en bakform, ca 2 liter. Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum (färdiga när man kan vända bunken upp och ner och vitorna sitter fast i botten). Tillsätt äggulorna och sockret (både sötningsmedel o strösocker) växelvis under fortsatt vispning. Blanda bakpulvret med mjölet och vänd försiktigt ner mjölblandningen i äggsmeten. Häll smeten i formen och grädda ca 25-30 minuter i 175 grader. Servera gärna med vaniljsås.

    Liknande recept

    4.8
    1 h
    20
    8
    4.7
    1 h
    7-15
    10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben