Något nyttigare tacopaj

Annorlunda pajskal för att få den lite nyttigare än vanlig traditionell paj

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1,5 dl grahamsmjöl
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 0,75 dl olivolja
  • ½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • Fyllning
  • 400 g köttfärs
  • 1 påse tacomix
  • 1 gul lök
  • 1 röd paprika
  • ca 4 dl matlagningsyoghurt
  • 1 burk (230 g) tacosås hot
  • 1 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Sätt ugnen på 175°C. Blanda allt mjöl med salt och rör ihop med olivolja. Tillsätt vattnet och blanda till en deg. Ställ i kylen ca 15 min.
    2. Tryck ut degen i en pajform, täck kanterna med aluminiumfolie (för att de ej ska bli brända), nagga med gaffel och förgrädda i ca 15 min.
    3. Fyllning: Finhacka löken och stek den med köttfärsen och blanda i tacomix med lite vatten. Hacka paprikan i lagom stora bitar.
    4. Blanda yoghurten med tacosåsen i en bunke. Fyll pajskalet först med tacofärs, paprikan, såsblandningen och strö till sist över osten. Grädda 25-30 minuter i 225°C.
    5. Tips! Majs och hackade jalapenos är exempel på goda ingredienser i en tacopaj.

    Liknande recept

    4.6
    30 min
    4
    12
    4.3
    30 min
    4-6
    4
    4.6
    1 h 40 min
    2
    28
    30 min
    6-8
    4.5
    40 min
    4-6
    26

    Kommentarer (1)

    bjboman 13 september 2014

    Jaaaaa, jag vet inte vad jag ska börja med! Den var INTE god, tyckte vi. Pajdegen smakade ingenting, det var en liiiten pajdeg så det räckte knappt, och svår och tunn att trycka ut i formen(vi hade en form på 25,5 cm). Köttfärsen var helt OK i smaken, men sååå jäkla vattnig och lös när den var gräddad. Det gjorde ju att pajbotten "flöt". Det var ju ingen riktig pajdeg, det var som en grynig massa. En flopp för oss att testa, detta ger -poäng från oss!

    Relaterade Artiklar

    Tacopaj
    Med glimten i ögat kan man konstatera att tacos har blivit en rätt lik...

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben