Nahm toke neua

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Het och syrlig Thailändsk biffsallad.

Ingredienser

  • 350 g entrecôte eller ryggbiff i tunna skivor
  • 4 asiatiska scharlottenlökar
  • 1 knippe koriander
  • 1 knippe knippe myntablad
  • 3 limeblad, mycket fint strimlade
  • 0.5 tsk torkad chili
  • 0.5 msk palmsocker
  • 4 msk limesaft
  • 2 msk krossat rostat ris
  • 2 msk fisksås
  • Marinad
  • 1 msk hackade korianderrötter
  • 1 msk hackad vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Marinera köttet i cirka en timme.
    2. Grilla det sedan i grillpanna eller på plåt i ugnen. Det ska droppa fett från köttet, och det ska tillagas tillräckligt sakta för att behålla safterna och inte brännas vid. Skär sedan köttet på tvären i strimlor.
    3. Blanda fisksås, limesaft, palmsocker och chili i en skål och blanda sedan med köttet.
    4. Tillsätt schalottenlök, mortlat, rostat ris samt fint skurna limeblad. Smaka av och justera kryddningen om det behövs.
    5. Täck ett serveringsfat med salladsblad, skeda över blandningen och strö över rikligt med koriander och myntablad.
    6. Tips! Servera gärna kokt jasminris till denna rätt.
    7. Smaklig spis!

    Liknande recept

    4.1
    5-6
    3

    Kommentarer (2)

    LaJefa 29 oktober 2008

    Detta låter gott...men jag undrar hur jag gör det rostade riset? Ska det kokas först och sen rostas i stekpanna ...eller?

    Karlarpsmetz 17 juli 2009

    rosta riset okokt i torr panna tills det är gyllenbrunt och kör det i mixer lätt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben