Detta recept kunde kostat mig livet som liten - åt på tok för fort och för mycket och satte i halsen och höll på att kvävas. Hade inte min far kunnat Heimlich manöver vet man aldrig hur det hade gått...
Jag älskar alltså dessa bullar, som funnits i min familj hela mitt liv. Nuförtiden äter jag dem långsammare, för säkerhets skull! =)
Ingredienser
5 dl mjölk
1/2 dl neutral olja
50 g jäst
1/2 dl sirap
2 tsk salt
1/2 msk anis
1/2 msk fänkål
1/2 dl vetegroddar
1/2 dl vetekli
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
Instruktioner
- Mjölk och olja värmes till 37 grader.
Lös upp jästen, späd med vätskan.
Blanda i sirap och salt. Stöt kryddorna, rör ned dem. Tillsätt groddar, kli, rågsikten och det mesta av vetemjölet.
- Låt jäsa 30-40 min.
Dela degen i 20 delar. Knåda till fina bullar, lägg på plåt och låt jäsa cirka 30 minuter.
Gräddas i 225 grader i cirka 10 minuter
Liknande recept
Kommentarer (0)