Rågbullar

Serverar: 20 portioner

Detta recept kunde kostat mig livet som liten - åt på tok för fort och för mycket och satte i halsen och höll på att kvävas. Hade inte min far kunnat Heimlich manöver vet man aldrig hur det hade gått... Jag älskar alltså dessa bullar, som funnits i min familj hela mitt liv. Nuförtiden äter jag dem långsammare, för säkerhets skull! =)

Ingredienser

  • 5 dl mjölk
  • 1/2 dl neutral olja
  • 50 g jäst
  • 1/2 dl sirap
  • 2 tsk salt
  • 1/2 msk anis
  • 1/2 msk fänkål
  • 1/2 dl vetegroddar
  • 1/2 dl vetekli
  • 5 dl rågsikt
  • ca 7 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Mjölk och olja värmes till 37 grader. Lös upp jästen, späd med vätskan. Blanda i sirap och salt. Stöt kryddorna, rör ned dem. Tillsätt groddar, kli, rågsikten och det mesta av vetemjölet.
    2. Låt jäsa 30-40 min. Dela degen i 20 delar. Knåda till fina bullar, lägg på plåt och låt jäsa cirka 30 minuter. Gräddas i 225 grader i cirka 10 minuter

    Liknande recept

    3.7
    12-14
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben