Nan-e gerdui, persiska valnötskakor

Serverar: 25 portioner

Supersnabba, glutenfria och sega, goda kakor. De känns ofärdiga direkt när det kommer ur ugnen, men stelnar när de kallnat.

Ingredienser

  • 2 dl valnötter
  • 3 st äggulor
  • 3/4 dl socker
  • 1 tsk nymald kardemumma
  • 1 tsk bakpulver
  • Pensling
  • 1 tsk vatten
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Mal 1½ dl av valnötterna i mandelkvarn, spara resten till garnering. Blanda de malda nötterna med äggulor, socker, kardemumma och bakpulver.
    3. Klicka ut smeten glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något och tryck dit en valnöt mitt i varje kaka. Vispa ihop en äggula med vatten. Pensla kakorna med blandningen.
    4. Grädda kakorna mitt i ugnen 12-14 minuter, tills de är gyllenbruna. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben