Nan-e gerdui, persiska valnötskakor
Supersnabba, glutenfria och sega, goda kakor. De känns ofärdiga direkt när det kommer ur ugnen, men stelnar när de kallnat.
Ingredienser
2 dl valnötter
3 st äggulor
3/4 dl socker
1 tsk nymald kardemumma
1 tsk bakpulver
Pensling
1 tsk vatten
1 äggula
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Mal 1½ dl av valnötterna i mandelkvarn, spara resten till garnering. Blanda de malda nötterna med äggulor, socker, kardemumma och bakpulver.
- Klicka ut smeten glest på en plåt med bakplåtspapper. Platta till bollarna något och tryck dit en valnöt mitt i varje kaka. Vispa ihop en äggula med vatten. Pensla kakorna med blandningen.
- Grädda kakorna mitt i ugnen 12-14 minuter, tills de är gyllenbruna. Låt kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)