Natalies chokladkaka

Serverar: 6-8 portioner

Så smaskig....

Ingredienser

  • 1 djup kakform, 20 x 20 cm
  • 200 g god mörk choklad
  • 200 g osaltat smör
  • 250 g (2,75 dl) socker
  • 5 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 190°C. Smält choklad och smör tillsammans i mikrovågsugn eller i en skål över hett vattenbad. Tillsätt sockret och låt blandningen svalna lite. Rör ner äggen ett i taget och rör ordentligt mellan varje med en träslev. Ha till sist i mjölet och rör tills allt blandats. Häll smeten i formen och grädda i 22 min – kakan ska fortfarande vara lite kladdig inuti. Ta ut formen, stjälp genast upp kakan och låt den kallna. Helst ska den vila till nästa dag.
    2. Tips! Servera kakan med kanderade citrusskal, färska bär eller karamelliserade mandlar.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben