Natashas chokladkakor

Serverar: 75 portioner

Ett bra recept när barnen vill baka- eftersom kakorna inte behöver gräddas. Nötter och suckat kan bytas ut mot russin och krossade mintkarameller.

Ingredienser

  • 4 msk socker
  • 3 msk kakao
  • 1 dl mjölk
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 200 g smör
  • 500 g kex, typ Mariekex
  • 50 g grovhackade nötter och/eller suckat
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, kakao, mjölk och vaniljsocker i en kastrull. Vispa tills det inte finns några klumpar längre. Tillsätt smöret i små bitar och värm försiktigt tills smör och socker har smält. Krossa kexen och häll över dem tillsammans med hackade nötter. Blanda väl.
    2. Lägg degen på plastfolie och rulla ihop till en rulle. Lägg in den i kylskåpet så att rullen blir hård- det tar ca 1 timme. Skär sedan rullen i skivor.
    3. Kakorna förvaras kallt. Om du vill kan du skära bara några kakor åt gången och sedan förvara rullen i kylen.

    Liknande recept

    4.9
    50 min
    12
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben