Nattjästa frukostfrallor

Serverar: 8-10 portioner

Prova att göra saftiga frallor med frön och syrenblommor.. Nytänkande och supergoda!

Ingredienser

  • 10 g jäst
  • 5 dl vatten, kallt
  • 2 tsk salt
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl linfrön
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 9-10 dl vetemjöl special
  • 1 dl syrenblommor, färska
  • Topping
  • 2 msk vetekli
  • 2 msk sesamfrön
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 tsk syrenblommor, torkade
  • Instruktioner

    1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt övriga ingredienser och rör ihop allt till en kladdig deg. Täck bunken med plastfolie och låt den stå kallt till nästa dag, minst 8-10 timmar.
    2. Klicka ut bullar på en plåt med bakplåtspapper. Blanda ihop ingredienserna till toppingen. Garnera varje bulle med några nypor topping. Låt bullarna stå i rumstemperatur utan bakduk i ca 20 minuter.
    3. Sätt ugnen på 225 grader.
    4. Grädda brödet mitt i ugnen i 5 minuter. Sänk ugnsvärmen till 200 grader och grädda dem i ytterligare 20-25 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben