Frukostfrallor är som allra godast nygräddade. Njut dem med en god, smakrik ost och lite söt marmelad på toppen.
Ingredienser
½ paket jäst, 25 g
4 dl kallt vatten
1 msk smör&rapsolja, Arla
1½ tsk salt
9 dl siktat dinkelmjöl
100 g finriven smakrik ost
Instruktioner
Dag 1:
Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör&rapsolja, salt, mjölet och hälften av den rivna osten. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt ca 8 timmar eller över natten.
Dag 2:
Sätt ugnen på 250 grader.
Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler.