Nattjästa frukostfrallor med dinkel

Serverar: 12 portioner

Frukostfrallor är som allra godast nygräddade. Njut dem med en god, smakrik ost och lite söt marmelad på toppen.

Ingredienser

  • ½ paket jäst, 25 g
  • 4 dl kallt vatten
  • 1 msk smör&rapsolja, Arla
  • 1½ tsk salt
  • 9 dl siktat dinkelmjöl
  • 100 g finriven smakrik ost
  • Instruktioner

    1. Dag 1: Lös jästen i vattnet i en bunke. Tillsätt smör&rapsolja, salt, mjölet och hälften av den rivna osten. Rör till en jämn, lös deg. Täck bunken med plastfolie och ställ kallt ca 8 timmar eller över natten.
    2. Dag 2: Sätt ugnen på 250 grader.
    3. Klicka ut degen till 12 bullar på en plåt med bakplåtspapper. Strö över resten av den rivna osten. Grädda i mitten av ugnen i 10-12 minuter tills frallorna har fått fin färg. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben