Nektarin- och hallonkaka med lime

Serverar: 8-10 portioner

Figurerar även i liknande varianter... men denna gillar jag.

Ingredienser

  • 0,5 msk smör + 125 g smör
  • 0,5 dl ströbröd
  • 2 nektariner
  • 2 lime
  • 3 ägg
  • 2,5 dl strösocker
  • 3,5 dl vetemjöl
  • 1 dl hallon
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en springform (cirka 24 cm i diameter) med 0,5 msk smör och bröa den med ströbröd. Halvera, kärna ur och skär nektariner i klyftor. Skölj lime i ljummet vatten. Riv skalet på båda limefrukterna och pressa saften ur den ena limen. Smält 125 g smör i en kastrull. Rör ihop ägg och strösocker i en bunke. Tillsätt det smälta smöret, vetemjöl, skal och saft av limen i bunken och rör till en jämn smet. Häll smeten i formen och tryck i nektariner och hallon. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter. Låt kallna. Vispa grädde. Pudra florsocker på kakan och servera den vispade grädden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben