Nektarin- och hallonkaka

Serverar: 8-10 portioner

En kakpaj med både frukt och bär. En klick lättvispad grädde eller vaniljsås till är förstås alltid gott

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 rivet skal av 1 stor citron
  • 5 msk hett vatten
  • Fyllning
  • 2 nektariner eller persikor
  • 1 ½ msk brun farin
  • 1 ½ msk strösocker
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 1 ½ dl hallon
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°
    2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, cirka 24 centimeter i diameter.
    3. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl blandat med bakpulver och blanda sist ner citronskal och vatten under omrörning.
    4. Kärna ur nektarinerna och skär dem i tunna klyftor. Blanda farin-, strösocker och kardemumma. Häll sockerblandningen och fruktklyftorna i en plastpåse och blanda om.
    5. Häll smeten i formen. Fördela fruktklyftorna över och strö på hallonen.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen 40–45 minuter, känn med en provsticka att den är färdiggräddad.
    7. Lycka till!

    Liknande recept

    5
    40 min
    10
    1

    Kommentarer (1)

    Niccy 28 augusti 2010

    Har Bakat denna kaka! Den gjorde succé! Använde Frysta Hallon, som sjönk ner i kakan, så det blev trevliga hål1Serverade med Laktosfri Vispad Grädde! Mycket enkel att göra, Ser avancerad ut! Tack Ros, för Receptet! Hälsn. Niccy

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben