Serverar: 12 portioner
Muffins kan man smaksätta med oändligt många smaker. Här är muffins smaksatta med nektariner och bananer.
Olja in fördjupningarna i en muffinsplåt för 12 muffins eller ställ pappersformar i dem. Sikta ner mjöl, bikarbonat, salt och kryddpeppar i en stor skål. Tillsätt socker och hackad mandel och rör om. Mosa ihop nektariner och banan i en separat stor skål och rör sedan ner ägg, resten av oljan, yoghurt och mandelessens. Tillsätt blandningen till de torra ingredienserna och rör snabbt ihop till en smet. Rör inte för mycket — det får gärna vara lite klumpar i smeten. Fördela smeten i fördjupningarna eller pappersformarna i muffinsplåten (de ska fyllas till cirka två tredjedelar). Grädda dem sedan i 200° varm ugn i 20 minuter eller tills de har höjt sig och blivit gyllengula. Servera dem varma från ugnen eller låt dem kallna på ett bakgaller.