Det går lättare att skala nektarinerna om de kokas i vatten ca 1 min.
Riktigt mogna nektariner behöver bara kokas några minuter i vin, socker och vatten innan de mixas till en soppa. Passionsfrukten ger soppan en god smakbrytning. Den frysta passionsfruktspurén kan ersättas med fruktköttet från färska passionsfrukter som passeras och silas.
Ingredienser
600 g nektariner, skalade och urkärnade
1 dl fryst passionsfruktspuré
1,75 dl strösocker
3 dl torrt vitt vin
1 dl vatten
Bruschetta
100 g smör
2½ dl mjölk (3 %)
50 g jäst
6 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk salt
½ msk kardemumma, stött
Till pensling
1 st ägg
Kanelkräm
2½ dl mjölk
2 st hela kanelbitar
2 msk maizena majsstärkelse
0,75 dl strösocker
3 st äggulor
100 g exotiska frukter eller blandade färska bär, till servering