Nektarinflarn med mandel och vaniljgrädde

Serverar: 6 portioner

Gör gärna grädden en dag i förväg.

Ingredienser

  • 1 rulle kavlad smördeg
  • 200 g mandelmassa
  • 50 g flagad mandel
  • 6 nektariner
  • Vaniljgrädde
  • 1 vaniljstång
  • 3 dl grädde
  • 1 msk socker
  • Instruktioner

    1. Rulla ut och dela smördegen på längden. Lägg degen på bakpappersklädd plåt. Hyvla mandelmassan över, men lämna en tunn kant som "stöd".
    2. Strö mandeln över. Dela nektarinerna, kärna ur och skär i klyftor och fördela på degen. Baka i 225 grader ca 15 minuter.
    3. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Koka upp stång, frön och grädde i en kastrull. Dra bort från värmen och låt svalna. Förvara i kylen över natten. Lyft upp vaniljstången och vispa den kalla grädden med socker.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben