Nektarinsylt med smak av vanilj

Tid: 30 minuter

En otroligt god sylt. Detta recept har min dotter kommit på.

Ingredienser

  • ca 1 kg nektariner
  • Max 2 dl socker om man vill
  • 2 tsk vaniljpulver eller en vaniljstång
  • Knappt 1 dl vatten
  • Knappt 1 dl pektin på flaska
  • Instruktioner

    1. Börja med att skala nektarinen och dela den i mindre bitar, lägg i kastrull. Koka tills nektarinen är mjuk, då pressar man den till lagom stora bitar/konsistens. Tillsätt pektin, koka ca 5 min under omrörning. Skumma eventuellt om det behövs. Häll upp på varma väl rengjorda burkar.
    2. Tänk på att man med fördel kan ta hårda nektariner för de innehåller mer pektin, och de blir ju mjuka efter man har kokat dem.
    3. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben