Nettans risgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

God och enkel vardagsrätt. Fungerar även som festrätt.

Ingredienser

  • 5 dl vatten
  • 2 ½ dl ris
  • 2 pkt bacon
  • 1 burk champinjoner
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 ½ dl grädde
  • 1 burk crème fraiche
  • 3 skivade tomater
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka riset i angiven mängd vatten. Låt svalna en stund. Blanda sedan riset med grädden och crème fraichen.
    2. Strimla bacon och grönsaker (inte tomaterna ) och stek i omgångar tills allt har fått en gyllenbrun yta. Lägg risblandningen i en smord ugnsfast form.
    3. Häll bacon- och grönsaksröran ovanpå.
    4. Placerar ut de skivade tomaterna så att de täcker röran och strö den rivna osten ovanpå.
    5. Gratinera i ugnen på 225 grader tills osten fått fin färg.
    6. Servera med en härlig grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    marhulken 7 mars 2010

    Jättegott!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben