Nillas pirog med skinka och saltgurka

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 50 minuter

Gott som förrätt eller att ta med på picknick. God både kall o varm.

Ingredienser

  • Deg
  • 250 g Kesella
  • 250 g smör
  • 250 g vetemjöl
  • Fyllning
  • 200 g ost (hushållsost går bra)
  • 250 g skinka i tärningar
  • 2 saltgurkor
  • 2 dl gräddfil
  • Vitpeppar
  • Paprikapulver
  • Ev. salt
  • Instruktioner

    1. Tärna ost, skinka och saltgurka. Blanda med gräddfilen som du kryddat med vitpeppar o paprika.
    2. Blanda kesella, smör o vetemjöl till en deg o kavla ut hälften av det till en bottenskiva o lägg den på låten. Lägg på fyllningen. Kavla ut resten av degen och lägg som en lock över på pirogen. "klistra" fast kanterna med vatten och med en gaffel.
    3. Pensla med ägg, stick hål med gaffel o grädda i 225 grader i ca 25-30 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben