Nils Dackes Kalmarälg
Serverar:
4 portioner
Goda biffar med en härligt smakrik sås.
Ingredienser
600g älgfärs
4 st ansjovisfiléer
3 tsk ansjovisspad
Nymald vitpeppar
2 ägg
Ca 5 msk vichyvatten
1dl grädde till såsen
Smör till stekning
Instruktioner
Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel och blanda med övriga ingredienser. Avpassa mängden vichyvatten så smeten blir lagom formbar.
Täck över och låt stå 2 timmar. Forma smeten till platta biffar och fräs dem i smör tills de blir genomstekta.
Vispa ur pannan med grädden - det blir en härlig sås.
Servera med kokt eller pressad potatis, lingon, och ev. smörstekta kantareller.
Liknande recept
Janssons frestelse á la Nils Emil
4.9
6-8
5
Nils Emils laxpudding med rökt lax
4.5
4
2
Nils Emils strömmingslåda
5
4
2
Nils Emils örtagårdsås
4
Nils Emils julköttbullar
5
10
8
Nils Emils päronpaj
5
1 h
4
1
Nils Emils lyxiga lax med färsk pasta
5
30 min
4
1
Nils Emil Ahlins falukorv på rotfrutsbädd
2
Nils Emils Fläskfilépanna med potatiskaka
40 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!