Nils Dackes Kalmarälg

Serverar: 4 portioner

Goda biffar med en härligt smakrik sås.

Ingredienser

  • 600g älgfärs
  • 4 st ansjovisfiléer
  • 3 tsk ansjovisspad
  • Nymald vitpeppar
  • 2 ägg
  • Ca 5 msk vichyvatten
  • 1dl grädde till såsen
  • Smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Mosa ansjovisfiléerna med en gaffel och blanda med övriga ingredienser. Avpassa mängden vichyvatten så smeten blir lagom formbar.
    2. Täck över och låt stå 2 timmar. Forma smeten till platta biffar och fräs dem i smör tills de blir genomstekta.
    3. Vispa ur pannan med grädden - det blir en härlig sås.
    4. Servera med kokt eller pressad potatis, lingon, och ev. smörstekta kantareller.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben