Ninas aprikoslimpa utan jäst

Tid: 1 timme 45 minuter

Lätt bakat bröd som inte behöver jäsa, gott och nyttigt

Ingredienser

  • 2 dl nakenhavre eller fiberhavregryn
  • 6 dl dinkelmjöl
  • 0,5 dl psylliumfrön
  • 0,5 dl krossat linfrö
  • 1 dl torkade, hackade aprikoser
  • 1 dl hackad mandel
  • 2 tsk bikarbonat
  • 2 nypor flingsalt
  • 4 dl naturell lätt youghurt
  • 1 rivet rött äpple
  • 2 msk flytande honung
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    Börjar med att blanda samtliga av de torra ingredienserna. Rör sedan ner yoghurt, rivet äpple, honung och olja. Blanda till en kletig men väl blandad och sammansatt massa. Smörj en limpform med lite olivolja och lägg sedan ner degen. Grädda brödet längst ner i ugnen i 175 grader i ca 1 1/2 timma. Ta ut brödet och låt det svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben