Nissarnas laxvirvlar

Serverar: 12 portioner

Det är inget svenskt julbord om det inte serveras lax.

Ingredienser

  • 200 g naturell färskost
  • 1 tsk riven pepparrot
  • 2-3 msk finhackad gräslök
  • ½ tsk färskpressad lime
  • 1 krm vitpeppar
  • 200 g rökt lax i skivor
  • 2 msk sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Blanda färskost, pepparrot, gräslök,limesaft och peppar i en skål.
    2. Lägg laxskivorna omlott på plastfolie, så att de bildar en rektangel. Bred ut färskostblandningen jämnt, nästan ända ut i kanterna.
    3. Rulla försiktigt ihop laxen med hjälp av plastfolien. Det ska bli en ganska fast och hård rulle.
    4. Strö ut sesamfrön på skärbrädan, och rulla sedan hela laxrullen i fröna. Låt vila en timme i kylen.
    5. Skär upp laxrullen i skivor och lägg dem på ett fat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben