Nisses kokoskaka

Serverar: 15-20 portioner

Tid: 30 minuter

Gott & Lätt

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 150 g rumsvarmt margarin
  • 6 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 3 dl vetemjöl
  • Glasyr
  • 200 g kokosflingor
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 75 g margarin
  • Instruktioner

    1. Långpanna 25 x 40 cm
    2. Sätt på ugnen på 200 °C. Vispa först samman ägg & socker , vispa ner margarin, siktat kakao, vaniljsocker och salt. Rör slutligen ner mjölet.
    3. Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna men inte ända ut till kanten. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 min. Gör under tiden glasyren. Blanda samtliga ingredienser i kastrull och sjud på svag värme ca 5 min. Bred glasyren på kakan och grädda ytterligare 10 min eller tills kakan blivit ljusbrun. Ta ut kakan och låt den svalna innan den skärs i lagom stora bitar( Trekantsbitar om man vill ) . Kakan kan t ex serveras med innerhållet ur en passionfrukt och stritsad grädde med lite siktad kakao på.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    35
    2
    4
    25 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben