Nisses lax i låda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Lax, grönkål och ädelost blir en härlig ugnsrätt.

Ingredienser

  • 800 g potatis
  • 500 g skinn- och benfri laxfiié
  • 500 g hackad, fryst grönkål
  • 2 ½ dl Kelda® Laga mat 4%
  • 1 tsk mald kummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 140 g Kvibille ädelost
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 200°. Koka potatisen, skala och skär den i skivor. Skär laxen i skivor. Tina och krama ur grönkålen. Fördela den på botten i en smord ugnssäker form. Lägg potatis och lax omlott på grönkålen. Blanda gräddmjölk, kummin, salt och peppar i en skål. Häll blandningen i formen. Strö smulad ost över. Tillaga i mitten av ugnen 20 – 25 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben