Nobissås

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 1 tsk Dijonsenap
  • 1 msk vinäger
  • 2 dl olja, ej oliv
  • 2 krm salt
  • 1 krm nymald peppar
  • 1/2 pressad vitlöksklyfta
  • 1 msk finklippt gräslök
  • Instruktioner

    Lägg ner ägget i kokande vatten. Koka i 3 minuter - varken mer eller minre. Knäck ägget och gröp ur det med en sked direkt ner i matbererade. Tillsätt senap och droppa ner vinäger och olja under vispning. Smaksätt med salt, pappar och vitlök. Blanda sist ner gräslöken.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    meriksson 18 januari 2008

    Mycket gott till dubbelmarinerad oxfilé. Jag har även blivit informerad att man inte skall ha den i aluminiumkärl. mvh, Mikael

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben