Bön- och brysselkålssallad i nobissås

Serverar: 8 portioner

Dressingen är en magrare variant på den klassiska nobissåsen, minst lika god som originalet.

Ingredienser

  • 750 g fryst brysselkål
  • 2 burkar stora vita bönor à ca 400 g
  • 500 g körsbärstomater
  • 5 finstrimlade salladslökar
  • 1 knippa hackad persilja
  • 1 knippa hackad gräslök
  • 70 g machesallad
  • Nobissås
  • 2 ägg
  • 2 msk pressad citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 tsk ljus fransk senap
  • 1 tsk salt
  • 1 dl rapsolja
  • 1 dl turkisk yoghurt, 10 %
  • Instruktioner

    1. Koka brysselkålen i saltat vatten tills den mjuknat. Prova med sticka. Skölj i kallt vatten och låt den rinna av väl. Skölj bönorna och låt dem rinna av väl.
    2. Såsen: Lägg äggen i kokande vatten och koka 3 minuter. Kyl genast i kallt vatten.
    3. Gröp ur äggen och mixa dem i matberedare eller med mixerstav tillsammans med citronsaft, pressad vitlök, senap och salt.
    4. Tillsätt oljan droppvis. Häll över såsen i en skål och vispa i yoghurten.
    5. Halvera brysselkålen. Blanda ner brysselkål, tomater, bönor, salladslök, örtkryddor och machesallad i såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben