Nöt- och mandeltårta
Serverar:
6 portioner
Tid:
45 minuter
Underbart god tårta
Ingredienser
Bottnar
100 gr strösocker
35 gr hackade hasselnötter
2 msk kakaopulver
2 hårdvispade äggvitor
Flagad mandel till garnering
Krämfyllning
3 äggulor
75 gr strösocker
3/4 dl grädde
100 gr smör
Ugn: 150 grader
Instruktioner
Blanda ingredienserna till bottnarna. Äggvitorna skall vara så hårt vispade att de inte rinner då skålen vändes upp och ned.
Forma två bottnar på plåt och grädda i 150 grader ca 30 min.
Fyllning: Låt äggulor, grädde och socker sjuda (ej koka). Rör ned 100 gr smör och rör tills smeten svalnat.
Bred ut smeten mellan och över bottnarna och avsluta med flagad mandel.
Liknande recept
Underbar mandeltårta till påsk
4.5
40 min
6-8
2
Mandeltårta med blandad frukt
1 h 30 min
6-8
Mandeltårta för många
5
20
4
Nöt- och kokoskakor doppade i choklad
5
1
Underbara nöt-"twix"-bitar
4.5
30 min
35
3
Mandeltårta med daimfyllning
4.5
5
Ädelost med nöt- och pepparkakssmul
Härlig mandeltårta med smör- och citronkräm
10
Mandeltårta med äggkräm och chokladtopping
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!