Nöt- och mandeltårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 45 minuter

Underbart god tårta

Ingredienser

  • Bottnar
  • 100 gr strösocker
  • 35 gr hackade hasselnötter
  • 2 msk kakaopulver
  • 2 hårdvispade äggvitor
  • Flagad mandel till garnering
  • Krämfyllning
  • 3 äggulor
  • 75 gr strösocker
  • 3/4 dl grädde
  • 100 gr smör
  • Ugn: 150 grader
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till bottnarna. Äggvitorna skall vara så hårt vispade att de inte rinner då skålen vändes upp och ned.
    2. Forma två bottnar på plåt och grädda i 150 grader ca 30 min.
    3. Fyllning: Låt äggulor, grädde och socker sjuda (ej koka). Rör ned 100 gr smör och rör tills smeten svalnat.
    4. Bred ut smeten mellan och över bottnarna och avsluta med flagad mandel.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben