Nöt- och mandeltosca

Serverar: 1 portioner

Så god

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g smör eller margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 2 msk Dansukker Råsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 100 g skalad mandel
  • 100 g hasselnötter
  • 100 g valnötskärnor
  • 100 g smör eller margarin
  • 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap
  • 1/2 dl Dansukker Råsocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 dl mjölk
  • Instruktioner

    1. Rosta hasselnötterna i en stekpanan på spisen. Tag bort skalet genom att gnugga nötterna i t ex tjockt hushållspapper. Rosta även mandel och valnötter.
    2. Smält matfettet till bottnen och låt det svalna. Blanda därefter samman vetemjöl, bakpulver, råsocker och ägg till en deg som trycks ut i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda nöt- och mandeltoscan i 10 minuter i 200°. Sänk värmen till 175°.
    3. Blanda allt till fyllningen, utom mandel och nötter, i en kastrull. Koka upp och sjud i ett par minuter. Tag kastrullen från plattan och rör i nötter och mandel.
    4. Bred ut fyllningen i det förgräddade skalet och grädda nöt- och mandeltoscan i ca 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben