Nöt- och plommonmuffins

Serverar: 12 portioner

Dessa kanelsmakande muffins är fyllda med plommon och hasselnötskärnor. Du kan göra dem stora eller små, det spelar ingen roll vilket, de blir alltid lika goda.

Ingredienser

  • 100 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 dl brun farin
  • 2 tsk mald kanel
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl mjölk
  • Fyllning
  • 5-6 färska plommon
  • 2 msk hasselnötskärnor
  • Tillbehör
  • Muffinspanna
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
    2. Vispa ägg och farinsocker pösigt. Blanda kanel, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
    3. Rör ner mjölken växelvis tillsammans med det smälta matfettet i smeten.
    4. Smörj muffinspannan. Fyll hålen i pannan till 2/3 med smet.
    5. Gör fyllningen. Kärna ur plommonen. Tärna fruktköttet grovt. Hacka nötkärnorna. Blanda nöthack och plommontärningar.
    6. Gör med en tesked en grop i varje muffins. Fördela fyllningen i groparna.
    7. Grädda i den nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Servera dem lätt ljumma.
    8. Det går bra att grädda i pappersformar. Då blir det cirka 20 muffins. Ställ formarna på en plåt innan du fyller dem med smet. Grädda i den nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben