Dessa kanelsmakande muffins är fyllda med plommon och hasselnötskärnor. Du kan göra dem stora eller små, det spelar ingen roll vilket, de blir alltid lika goda.
Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl brun farin
2 tsk mald kanel
1 dl fint rågmjöl
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Fyllning
5-6 färska plommon
2 msk hasselnötskärnor
Tillbehör
Muffinspanna
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.
- Vispa ägg och farinsocker pösigt. Blanda kanel, rågmjöl, vetemjöl och bakpulver i en bunke. Tillsätt mjölblandningen i äggvispet.
- Rör ner mjölken växelvis tillsammans med det smälta matfettet i smeten.
- Smörj muffinspannan. Fyll hålen i pannan till 2/3 med smet.
- Gör fyllningen. Kärna ur plommonen. Tärna fruktköttet grovt. Hacka nötkärnorna. Blanda nöthack och plommontärningar.
- Gör med en tesked en grop i varje muffins. Fördela fyllningen i groparna.
- Grädda i den nedre delen av ugnen cirka 15 minuter. Servera dem lätt ljumma.
- Det går bra att grädda i pappersformar. Då blir det cirka 20 muffins. Ställ formarna på en plåt innan du fyller dem med smet. Grädda i den nedre delen av ugnen i 200 grader cirka 15 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)