Proteinrikt bröd som är fyllt med nyttiga frön, kärnor och nötter.Brödet är ett bra bröd att rosta, och blir då frasigare i konsistensen.
Glutenfritt.
Ingredienser
5 ägg
2 dl créme fraiche
2 msk mörk sirap
4 msk rapsolja
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
100 g linfrö, helt eller krossat
100 g solroskärnor
50 g pumpakärnor
50 g sesamfrön
150 g mandelmjöl
1½-2 dl hela nötter och mandel
Instruktioner
- Rör ihop ägg, créme fraiche, sirap, olja, salt, bakpulver och bikarbonat. Blanda i resten av ingredienserna. Täck bunken med plastfolie. Låt vila i 1½-2 timmar i rumstemperatur.
- Sätt ugnen på 180 grader.
- Häll smeten i en bakpappersklädd, avlång brödform som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Vicka upp brödet, ta bort papperet och låt kallna under formen.
Liknande recept
Kommentarer (0)