Nötbröd med mandelmjöl

Serverar: 1 portioner

Proteinrikt bröd som är fyllt med nyttiga frön, kärnor och nötter.Brödet är ett bra bröd att rosta, och blir då frasigare i konsistensen. Glutenfritt.

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk mörk sirap
  • 4 msk rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk bikarbonat
  • 100 g linfrö, helt eller krossat
  • 100 g solroskärnor
  • 50 g pumpakärnor
  • 50 g sesamfrön
  • 150 g mandelmjöl
  • 1½-2 dl hela nötter och mandel
  • Instruktioner

    1. Rör ihop ägg, créme fraiche, sirap, olja, salt, bakpulver och bikarbonat. Blanda i resten av ingredienserna. Täck bunken med plastfolie. Låt vila i 1½-2 timmar i rumstemperatur.
    2. Sätt ugnen på 180 grader.
    3. Häll smeten i en bakpappersklädd, avlång brödform som rymmer 2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme. Känn med en provsticka att brödet är genomgräddat. Vicka upp brödet, ta bort papperet och låt kallna under formen.

    Liknande recept

    2 h 30 min
    2
    1 h 15 min
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben