Nötchokladrutor

Serverar: 20 portioner

Goda rutor med glasyr på.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 50 g smält smör eller margarin
  • ½ dl kallt vatten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Nötglasyr
  • 50 g grovhackade hasselnötskärnor
  • 50 g smör eller margarin
  • ½ dl strösocker
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk mjölk
  • Garnering
  • 25 g grovhackad blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda och vispa ner avsvalnat fett och vatten. Vispa i mjöl och bakpulver. Bred ut smeten i smord och bröad 20x30 cm form eller rund 25 cm i diameter.
    3. Blanda ingredienserna till glasyren i en kastrull och hetta upp utan att koka. Tag ut kakan och bred på glasyren. Grädda färdigt i ytterligare 10-12 minuter.
    4. Grovhacka och strö på chokladen som smälter av kakans värme. Skär kakan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben