Nötchokladrutor

Serverar: 30 portioner

Rutor med choklad och nötter. Lättbakade och allt röres ihop i en kastrull.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 1 dl kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 5 dl vetemjöl
  • Strö över
  • 1½ dl grovhackad mörk blockchoklad
  • 1½ dl grovhackade hasselnötskärnor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º Klä en långpanna, ca 30-40 cm, med bakpapper.
    2. Smält margarinet i en större kastrull där alla ingredienserna ska få plats.
    3. Dra kastrullen från värmen och låt matfettet svalna en stund.
    4. Rör ner sockeret och äggen i det ljummna matfettet.
    5. Sikta ner de torra ingredienserna och rör snabbt samman till en slät smet.
    6. Bred ut smeten jämnt i långpannan. Strö över den hackade chokladen och nötterna
    7. Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter. Låt kakan svalna. Skär upp i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben