Nötchokladrutor med kanel

Serverar: 30 portioner

Barnsligt gott!

Ingredienser

  • 3 dl flytande margarin
  • 3 dl vatten
  • 7 ägg
  • 6 dl strösocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 300-400 g mörk blockchoklad
  • 300 g cashewnötter
  • 1-2 msk malen kanel
  • 3 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Smörj en långpanna, 30x40 cm, strö på ströbröd. Vispa ägg och socker pösigt. Rör i margarin och vatten.
    3. Smält blockchokladen i vattenbad. Rör i chokladen i äggsmeten.
    4. Hacka cashewnötterna grovt. Blanda nötter, mjöl, kanel och bakpulver i en skål och vänd ner blandningen i smeten.
    5. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 20-40 minuter. Låt svalna. Skär upp kakan i rutor. Ät och njut!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben