Nötfärsbiffar med fetaost

Serverar: 4 portioner

En Gi-vänlig rätt med saftiga fetaostbiffar som serveras med en härligt, krämig basilikabönkräm.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • ½ dl havregrädde eller matlagningsgrädde
  • 2 msk havrekli
  • ½ gul lök
  • 100 g fetaost
  • 400 g nötfärs
  • Salt
  • Peppar
  • Rapsolja
  • Lite flytande margarin
  • Bönkräm
  • 2 burkar stora vita bönor, á 400 g
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 dl färska basilikablad
  • Tillbehör
  • 1 gurka
  • 4 tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • Instruktioner

    1. Knäck ägget i en bunke och blanda ner havregrädde och havrekli. Tillsätt riven lök, fetaost i tärningar och färsen. Blanda ordentligt och smaka av med salt och peppar. Forma till 8 biffar och stek i rapsolja och lite flytande margarin.
    2. Skär gurka och tomater i mindre bitar, lägg dem i en skål och häll på olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.
    3. Skölj bönorna och mixa tillsammans med olivolja, vitlök, basilikablad och eventuellt lite vatten, smaka av med salt och peppar.
    4. Servera biffarna med grönsakerna och bönkrämen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben