Nötfärsbiffar med rostade grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

En rejäl färsbiff med solrosfrön blir veckans GI. Massor med härliga grönsaker och en krämig sås kan man också unna sig!

Ingredienser

  • 100 g fetaost
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • 2 gula paprikor i bitar
  • 2 gröna paprikor i bitar
  • 2 zucchini (600 g) i stavar
  • 1 gul lök i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 500 g nötfärs
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl (80 g) rostade solrosfrön
  • 4 msk vispgrädde
  • 1 tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • 1 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Mosa ihop fetan med lätt créme fraichen.
    2. Fräs grönsakerna i en stekpanna med olivolja, salta och peppra. Efterstek i ugnen, 200 grader i 10 minuter.
    3. Arbeta ihop färs, vitlök, frön, grädde och kryddor. Forma biffar.
    4. Stek dem på medelvärme i matolja i 5–6 minuter. Servera med tillbehören.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Molgan 3 november 2010

    Tack för ditt recept. Det blev gott! mvh Molgan

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben