Nötkaka till tårtbotten

Gör alltid denna botten till tårta. Ovanlig mjuk kaka som blir saftigare efter några dagar.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 200 g mald mandel
  • 200 g smält margarin eller smör
  • 3 dl kaffegrädde
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 msk hett vatten
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mandel, (går bra med andra nötsorter också) vetemjöl och bakpulver. Tillsätt detta till äggsmeten, tillsammans med smält margarin, grädde och vatten. Häll smeten i en smor och bröad stor form med löstagbar kant och grädda kakan i 150 grader ca 60 minuter. Stjälp upp den efter någon minut. Brukar dela den i tre delar och ha marsan i understa lagret och mosad banan med vispad grädde i översta lagret. Låt detta gärna stå över natten i kylskåpet för att bli saftigare och garnera dagen efter. Halvera mängd av ingredienser för normalstor nötsockerkaka. Denna tårta blir väldigt hög och mättande men också väldigt populär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben