Nötkakor, laktosfria

Serverar: 40 portioner

För de som är laktosintoleranta.

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötskärnor (ca 200 g)
  • 2 dl socker
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 ägg, stora
  • Instruktioner

    1. Kakorna blir saftiga trots att de inte innehåller fett. Passar även till dessert.
    2. Värm ugnen till 175 grader. Halvera 20 nötter till garnering. Mal nötterna. Blanda dem med socker, potatismjöl och ägg. Klicka med två små skedar ut smeten till toppiga kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck ner en halv nötkärna i varje kaka. Grädda i mitten av ugnen 12-15 min.
    3. Lossa kakorna innan de kallnar. Kakorna bör frysas om de ska sparas

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben