Nötknäck

Serverar: 4 portioner

knäck med nötter kan njutas som den är eller tillsammans med glass.

Ingredienser

  • 1.75 dl vatten
  • 200 g socker
  • 100 g macadamianötter (eller andra nötter)
  • Instruktioner

    1. 1. Låt vattnet och sockret sjuda i 10 minuter i en kastrull tills blandningen börjar bli gyllenbrun. Rör inte i blandningen utan skaka bara runt litegrann.
    2. 2. Hacka nötterna i fjärdedelar och blanda ner dem i sockerblandningen. Ta av kastrullen från värmen och häll upp knäcken på en plåt för att svalna.
    3. 3. När knäcken stelnat, hacka ner den i mindre bitar. Förvara bitarna i en fin burk och njut med vaniljglass, eller bara som de är.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben