Frö- och nötknäcke

Serverar: 10 portioner

Glutenfritt och knaprigt gott bröd bakat på majsmjöl. Majsmjölet kan bytas ut mot rismjöl om man vill ha variation.

Ingredienser

  • 2½ dl majsmjöl
  • 2 dl blandade sötmandel och hasselnötter
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sesamfrön
  • ½ dl linfrön
  • 1 dl hirsflingor
  • 1 tsk hel kummin
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • 3½ dl kokande vatten
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt olja och kokande vatten och rör till en smet.
    3. Tryck ut smeten med blöta händer på en plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 50 minuter. Vänd brödet och grädda ytterligare ca 25 minuter.
    4. Låt brödet svalna och bryt det sedan i bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben