Nötkött med gräddstuvade grönsaker

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 30 minuter

Här är ett bra recept om man har överblivet nötkött. t.ex. rostbiff eller entrecôte. Men det går förstås lika bra med ej tillagat kött om man vill. Mycket enkelt och gott!

Ingredienser

  • 500 g nötkött
  • 2 stjälkar blekselleri
  • 2 morötter
  • 1 gul lök (stor)
  • 3 klyftor vitlök
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g trattkantareller (rensade)
  • 3 dl vatten
  • 2 dl torr sherry
  • 4 msk vetemjöl
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • Spaghetti för 6 portioner
  • Instruktioner

    Börja med att hacka lök och vitlök och skiva morrot och selleri ganska tunt. Tärna sedan köttet och bryn det i smör, flytta det ur stekpannan och fräs grönsakerna utan att de får färg. Lägg ner svamp och låt i stort sett all vätska koka in. I med köttet och pudra över mjöl, rör om ordentligt så mjölet blandas med allt i pannan. Häll på sherry, vatten och grädde samt buljongtärning. Låt koka upp och låt sedan puttra runt 10 min. Koka pastan under tiden. Smaka av stuvningen och servera med pastan och parmesanost. Vill du vara lite extra lyxig stänk över lite god olivolja precis innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben