Nötmaräng på havregrynsbotten

Serverar: 20 portioner

Ännu ett recept på en härlig ruta! Ur Allers nr 13/11. Den läsare som skickat in detta (han/hon är ej namngiven) hade hittat det i sin mors handskrivna receptsamling från 50-talet.

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g smör
  • 1½ dl socker
  • 7 dl havregryn
  • Nötmaräng
  • 3 äggvitor
  • 5 msk socker
  • 2 dl hackade hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Klä en långpanna, ca 40x30 cm, med bakpapper.
    2. Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i socker och havregryn. Tryck ut blandningen i långpannan och grädda 10-15 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna.
    3. Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda i sockret och bred ut smeten över havrebottnen. Strö över hasselnötter och grädda ytterligare 10 minuter. Skär i rutor.
    4. Låt gärna rutorna torka en stund på eftervärme i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben