Nötmaräng på havregrynsbotten
Ännu ett recept på en härlig ruta! Ur Allers nr 13/11. Den läsare som skickat in detta (han/hon är ej namngiven) hade hittat det i sin mors handskrivna receptsamling från 50-talet.
Ingredienser
Botten
200 g smör
1½ dl socker
7 dl havregryn
Nötmaräng
3 äggvitor
5 msk socker
2 dl hackade hasselnötter
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200°. Klä en långpanna, ca 40x30 cm, med bakpapper.
- Smält smöret i en stor kastrull. Blanda i socker och havregryn. Tryck ut blandningen i långpannan och grädda 10-15 minuter tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna.
- Vispa vitorna till ett hårt skum. Blanda i sockret och bred ut smeten över havrebottnen. Strö över hasselnötter och grädda ytterligare 10 minuter. Skär i rutor.
- Låt gärna rutorna torka en stund på eftervärme i ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)