Nötrulle med lingonsylt och grädde

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 20 minuter

En kaka till jul.

Ingredienser

  • 1 dl hasselnötter
  • 3/4 dl grahamsmjöl
  • 1 tsk potatismjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl strösocker
  • 2 dl grädde
  • 2-3 msk Lingonsylt
  • Instruktioner

    1. Lägg ner ett smör papper i en långpanna. Pensla det med tex flytande margarin. Hacka nötterna och blanda med grahamsmjöl, potatismjöl och bakpulver.
    2. Vispa ägg och strösocker pösigt. Vänd försiktigt ned ägg vispet i mjölblandningen, bred sedan ut smeten på bakplåtspapperet. Grädda ca 8-10 minuter i 225 grader.
    3. Stjälp upp kakan på en handduk, dra loss smörpapperet och täck sedan kakan med en långpanna med botten som är vänd mot kakan. kakan ska ligga i press tills den kallanar
    4. Fyllning Vispa grädden och blanda ner lingonsylten. Bred ut fyllningen på den kalla kakan. Rulla sedan ihop den. Skär skivor och servera.

    Liknande recept

    4.5
    30 min
    2-4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben