Nöttårta med chokladkräm

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 40 minuter

En mäktig chokladtårta som alla gillar

Ingredienser

  • Botten
  • 5 äggvitor
  • 1,5 dl socker
  • 75 gr hackade nötter
  • 3 msk kakao
  • Chokladkräm
  • 5 äggulor
  • 1,25 dl socker
  • 1,5 dl grädde
  • 100 gr mörk choklad
  • 150 gr smör
  • Instruktioner

    1. Botten. Vispa äggvitorna hårt, blanda i socker och vispa lite till. Blanda ner kakao och nötterna. Rita en tallriksstor cirkel på bakplåtspapper och bred ut smeten och grädda i 175 grader i ca: 15-20 minuter.
    2. Chokladkräm. Vispa gulorna, socker och grädde, sjud krämen under vispning tills den tjocknar. Tag bort kastrullen och vispa i chokladen, rör smöret mjukt och vispa i det i krämen. Låt krämen svalna och bred den sedan på bottnen.
    3. Servera med vispad grädde. Lycka till

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    kickanica 9 augusti 2012

    Så god! Jag brukar ha grädde, björnbär, riven chocklad och nougat på! Gästerna älskar den!!! Tusen tack för receptet!!!

    Wickis 7 februari 2013

    Mycket god chokladkräm! Jag hade den på en chokladkaka och även mellan bottnarna i en chokladtårta, då utblandad med mascarponeost.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben