Nöttårta med limeyoghurt och bär

Serverar: 4 portioner

Tid: 4 timmar

Nöttårtan ska inte gräddas utan ingredienserna mixas och trycks sedan ut i en form.

Ingredienser

  • 3 dl hasselnötter
  • 2 dl mandel
  • 1 dl pistaschnötter
  • 2 dl dadlar
  • ½ dl honung
  • Ca ½ dl vatten
  • 2 msk kakao
  • Garnering
  • 3 dl yoghurt, grekisk eller turkisk
  • 1 msk honung
  • Rivet skal av en lime
  • Bär eller frukt till garnering, (t ex vinbär och kiwifrukt)
  • Instruktioner

    1. Blötlägg hasselnötterna i en skål ca 2 timmar. Mixa sedan alla ingredienser till en ganska grov smet. Tillsätt vatten. Smeten ska gå att trycka ut i formen.
    2. Tryck ut smeten ordenligt i en form med löstagbar kant ca 24 cm i diameter. Låt den vila i kylen ca 2 tim.
    3. Blanda yoghurt med honung och limeskal. Bred på ett tunt lager yoghurt på tårtan. Lägg på bären och frukt.
    4. Servera resten av yoghurten till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    TheFishierSnack 18 oktober 2012

    Detta är INTE Raw Food!!! Ta bort yoghurten och gör creme eller grädde av t ex cashewnötter och/eller avocado och en knivsudd rent vaniljpulver. Sötad med ett par blötlagda dadlar eller agavesirap, eller (lite) honung. Inget illa menat, och tårtbotten verkar jättegod, men jag vill bara att det ska vara rätt. Säger man Raw Food så ska det vara det också.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben