En bra rätt när man har bråttom. Hotta gärna upp den frysta potatisgratängen med lite extra kryddor och grädde och servera med kall crème fraiche med bearnaisesmak.
Ingredienser
Ca 600 g fläskfilé skuren i 12 bitar
Salt
Peppar
Vetemjöl
1 påse fryst potatisgratäng
Ca ½ dl ströbröd
Riven ost
1 burk crème fraiche bearnaise
Salt
Peppar
Instruktioner
Smörj en gratängform och häll den gratängen, tillsätt ev. lite grädde eller mjölk om du vill ha den krämigare, platta till ytan med en stekspade och strö på lite ströbröd och riven ost.
Grädda i 200 grader enl. anvisning på påsen.
Banka ut köttbitarna något, salt och peppra och vänd dem i vetemjöl. Stek i lite olja ett par minuter på varje sida.
Servera med gratängen, uppvispad kall crème fraiche med bearnaisesmak och grönsaker.