Noratårta (glutenfri)

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Min favorittårta

Ingredienser

  • Botten
  • 4 äggvitor
  • 1 ¼ dl socker
  • 125 g riven mandel
  • Fyllning
  • 4 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl kaffegrädde
  • 125 g smör
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 150-175 grader. Vispa äggvitorna hårt. Tillsätt socker och blanda. Blanda i den rivna mandeln. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Bred ut smeten på pappret. Grädda mitt i ugnen i 10-15 minuter. Ta ut och låt svalna.
    2. Fyllning: Äggulorna och sockret vispas. Häll blandningen tillsammans med kaffegrädden i en kastrull. Sjud krämen sakta på svag värme. Rör då och då. Tillsätt smöret, som rörs i.
    3. Dela botten i två delar. Bred fyllningen på den ena delen. Och lägg den andra botten över. Ställ i kylen så att fyllningen stelnar.
    4. Om man vill kan man lägga grädde ovan på och garnera med After Eight-halvor eller riven mörk choklad.
    5. Smaklig måltid.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben