Nordenfeldskaka - glutenfri - äggfri - mjölkfri

Serverar: 8 portioner

En kaka som många kan äta. Bjöd på den på syjuntan och reaktionen var den vad god! Har aldrig förstått varför allergimat inte skulle vara god!

Ingredienser

  • 4 dl glutenfri mjölmix - mjölkfri
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk stött kardemumma
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 msk smör eller margarin mjölkfritt
  • 2 dl havremjölk
  • Garnering
  • Pärlsocker, färgat eller vanligt vitt
  • Instruktioner

    1. Blanda de torra igredienserna i en bunke.
    2. Arbeta in smöret/margarinet mjölkfritt
    3. Rör i havremjölken
    4. Häll smeten i en smord brödad RUND (1 1/2 liter) sockerkaksform. Gärna med kanter som kan tas bort separat. Detta för att glutenfria bakverk är svårare att få loss.
    5. Grädda kakan på galler i nedre delen av ugnen i 200 grader i 30 min.
    6. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 30 min
    8-9
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben