Norrländsk lasagne

Serverar: 4-6 portioner

Recept för renskav- och lasagne älskare.

Ingredienser

  • 12 lasagneplattor
  • 400 g renskav
  • 1 gul lök
  • 150 g svamp , ex champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • 400 g krossade tomater
  • 1½ dl rött vin eller buljong
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl riven gräddost
  • Salt
  • Peppar
  • Ostsås
  • 3 msk smör eller margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • Ca 7 dl mjölk
  • 2 dl riven lagrad ost , t ex parmesan
  • Ev . 2 krm muskot
  • Instruktioner

    1. Ugn 225 grader. Skala och finhacka löken. Rensa och skär svampen i skivor. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet, salta och peppra. Tillsätt lök och svamp, låt fräsa några minuter. Ta stekpannan från värmen, pudra över majsstärkelse och rör om. Tillsätt krossad tomat, vin och timjan. Låt såsen småputtra i 5-10 minuter, rör om under tiden, smaka av med salta och peppra om det behövs.
    2. Gör ostsåsen: Hetta upp smöret, rör ner mjölet och tillsätt mjölken under omrörning. Vispa såsen slät och blanda ev. ner muskot. Låt koka 5 min, rör om då och då. Blanda ner osten och smaka av med salt och peppar.
    3. Smörj en ugnssäker form. Varva lasagneplattor, köttsås och ostsås. Börja och avsluta med ostsås.
    4. Tillaga mitt i ugnen tills pastaplattorns är mjuka, ca 30 minuter. Strö över osten och gratinera en kort stund tills osten har smält

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben