Norrlands låda

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Renskav och potatis! Gott!

Ingredienser

  • 1 pkt renskav
  • 1 hg bacon
  • 2 gula lökar
  • ¾ kg potatis
  • 2 msk smör
  • salt
  • peppar
  • riven ost
  • 2-3 dl grädde
  • Instruktioner

    Skär renskav och bacon i strimlor. Skiva lök och potatis. Bryn bacon i en stekpanna, lägg ner renskaven och bryn den hastigt under omrörning. Bryn löken för sig i smör och blanda ner den i renskaven. Lägg ett lager potatis i en smord eldfast form eller panna varva sedan renskav och potatis så att sista lagret blir potatis. Salta och peppra mellan varven. Riv ost över lådan lägg på några smörklickar. Häll på grädden Grädda i 225 grader 40-50 minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    rostbiffen 13 januari 2009

    byt till suovasskav det blir kanon gott ; ) lovar

    thoorbear 20 november 2009

    Mycket god, men man bör akta sig för att salta för mycket. Bacon och renskav är salt i sig och det är lätt att det blir för salt. Annars en mycket lättlagad och god rätt.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben