Norsk isekaka

Serverar: 1 portioner

Tid: 4 timmar

Dajmtårta som kan förberedas i god tid. Fick smaka denna på en mammaträff för flera årsedan.

Ingredienser

  • 3 äggvitor
  • 1,5 dl mald mandel
  • 2,5 dl socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 äggulor
  • 1 dubbeldajm
  • Instruktioner

    Vispa tre äggvitor till ett hårt skum.Vänd försiktigt ner 1,5 dl mald mandel och 1,5 dl socker. Häll detta i en form med löstagbarkant. Grädda i 175 grader i 20 minuter och låt botten svalna. Vispa 3 dl grädde i en bunke och vispa 3 äggulor och 1 dl socker väl i en annan bunke. Blanda försiktigt grädden med äggulor och socker och tillsätt en krossad dubbeldajm. Bred ut över bottnen och frys in kakan gärna över natten. Låt tina en kort stund innan servering.

    Liknande recept

    4.3
    2 h 15 min
    2
    11
    1 h 30 min
    8-10

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben